Shimano Tranx 200

Saatavuus: Varastossa

229,00 €

* Vaaditut tiedot

Rajuun ja monipuoliseen käyttöön, niin suolaisessa kuin makeassakin vedessä, suunniteltu Shimano Tranx kestää käyttöä! Ominaisuuksiltaan Tranx on kuin luotu rouhean kokoluokan hauen kalastukseen. Järkyttävän kelausvoiman ansiosta sillä on helppo kalastaa painavilla vieheillä. CoreProtect ehkäisee veden, suolan ja epäpuhtauksien pääsyn koneiston sisälle. Matalaprofiilisena Shimano Tranx istuu hyvin käteen. Pidempi kampi, jämäkkä Hagane-runko, HEG/X-Ship -koneisto lupaavat kalastajan käyttöön vääntöä ja voimaa. Jarruvoimaa on vähintäänkin riittävästi (10 kg – 300/301-koko) ja siimatilavuus on uskottava. Siimaa 5 + 1 laakerin koneistolla vauhditettu kela ottaa sisään keskimäärin 75 cm/kammenkierros. Korkeapuolaisen kelan välitys on kuitenkin voimaa uhkuva 5,8:1. Paino: 328 g.

Hagane –runko (valettu alumiini)
Coreprotect-suojaus
X-Ship -tuenta
HEG-koneisto
Laakerit: 5 x S A-RB -kuulalaakeri + 1 x Roller Bearing
Super Free
SuperStopper & Assist Stopper – takaliikkeettömyys ja sen mekaaninen varmistus
Tuplakampi 102 mm
Kylmätaottu puola

Shimano Hagane
Kaikki Shimano-kelat valmistetaan tehtaissa, joiden katolla lukee Shimano. Hagane-ominaisuudet perustuvat Shimanon tehtailla oleviin tuotantovälineisiin ja -tekniikoihin sekä siihen tietotaitoon, joka yhdistää tekniset innovaatiot toimiviksi kalastusvälineiksi. Tämän vuoksi kaikkien Shimano-kelojen omaisuudet ovat olleet lähes mahdottomia kopioida, koska tekniset ominaisuudet perustuvat omassa tehdassalissa olevaan tekniikkaan ja taitoon.

Hagane-runko
Rungon tehtävä on varmistaa kelan koneiston sujuva toiminta kelaa äärimmilleen rasitettaessa. Osaavasti suunniteltu ja hyvistä materiaaleista valmistettu Hagane-kelarunko on kevyt ja erittäin jäykkä. Se ankkuroi kelan koneiston osat täsmällisesti paikoilleen myös silloin kun kelaa rasitetaan äärimmilleen. Koneiston ja koko kelan toiminnan kannalta on tärkeää, ettei runko taivu missään kalastustilanteessa. Huonosta materiaalista ei voi tehdä hyvää osaa – tämän vuoksi Hagane-rungot tehdään magnesiumista, alumiinista tai CI4+ -materiaalista.

X-Ship
Kelan X-Ship -tuenta tarkoittaa, että kelan koneiston kriittiset komponentit ovat tuettu molemmista päistään tarkasti omille paikoilleen. Heti kammen ensikierroksesta lähtien tunnet koneiston tasaisen käynnin, mutta vasta kelaa rasitettaessa huomaat käytössäsi olevan kelausvoiman ja -väännön.

HEG-koneisto
HEG (High Effiency Gear) on normaalia suurempi, tarkkuustyöstetty pääratas, jonka avulla kelaan saadaan suuri vääntö- ja kelausvoima. Erityisesti tästä on hyötyä painavia ja suuren vetovastuksen omaavia vieheitä käytettäessä. Luonnollisesti voima on käytössä myös kalaa väsytettäessä.

Coreprotect – vesisuojaus
Kelan koneisto on vesisuojattu siten, että se ehkäisee veden pääsyn koneistoon. Tämän ansiosta kela pysyy uudenveroisessa toimintakunnossa pitkään, koska epäpuhtaudet eivät haittaa toimintaa, osat eivät altistu korroosiolle eikä vesi huuhtele voiteluaineita pois.

Alumiinista kylmätaottu puola
Alumiinin kylmätaonta on ylivoimainen tekniikka verrattaessa perinteiseen alumiinin valamiseen. Kylmätaonnalla valmistettava kappale on jäykempi ja kevyempi kuin valettu, koska sen molekyylirakenne on erilainen. Shimano-tehtailla käytetään kylmätaontaa mm. kelojen rattaiden ja puolien valmistamiseen.

S A-RB -laakeri
S A-RB -laakerit on tehty ruostumattomasta teräksestä, jonka ominaisuuksia on parannettu kemiallisen käsittelyn ja lämpökäsittelyn yhdistelmällä. A-RB laakerin pinta on kovempi kuin normaalilla laakerilla, joten sen vierintävastus on pienempi. Toinen laakerityypin etu on huomattavasti parantunut korroosion kesto (noin kymmenenkertainen teräslaakeriin verrattuna). Lisäksi S-tyypin laakeri on suljettu eli laakerin molemmissa päissä on metalli- tai kumisuoja, joka ehkäisee lian ja epäpuhtauksien pääsyä laakeriin.

Shimano on maailman paras kelavalmistaja
Shimanoa ei syyttä pidetä maailman johtavana kelavalmistajana. Tämän on noteerannut myös suomalainen Erä-lehti (8/2013), joka valitsi omiin vuosien saatossa tehtyihin kelatesteihin perustuen Shimanon 2000-luvun parhaaksi kelavalmistajaksi.

MoreShareTweet

OMINAISUUDET
Hagane –runko (valettu alumiini)
Coreprotect-suojaus
X-Ship -tuenta
HEG-koneisto
Laakerit: 5 x S A-RB -kuulalaakeri + 1 x Roller Bearing
Super Free
SuperStopper & Assist Stopper – takaliikkeettömyys ja sen mekaaninen varmistus
Tuplakampi 102 mm
Kylmätaottu puola

Lisätietoja

Lisätietoja

Kirjetoimitus Ei
Maksa erissä

Collector

Tuotteen asiasanat

Tuotteen asiasanat

Käytä välilyöntejä erottaaksesi asiasanat. Käytä puolilainausmerkkejä (') lauseille.